Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@22:30:59 GMT

هنرمند خوب هنرمند زنده است

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۴۶۹۵

هنرمند خوب هنرمند زنده است

دوازدهمین حراج تهران عرصه یکه تازی نسل جوان و درخشش هنرمندان انقلاب و جنگ بود. این روزها البته مارکت هنر معاصر و به طور مشخص هنرمندان زیر 50 سال هر روز شاهد ثبت رکوردهایی تازه است. سال 2019، مارکت هنر معاصر 15 درصد از گردش مالی حراج‌ها -به‌عنوان بازارهای ثانویه (Secondary market)- را در اختیار داشت؛ عددی که سال 2000 تنها 3 درصد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد معنادار مارکت هنر معاصر، مرهون عوامل متعددی است که مهم‌ترین آنها ظهور نسلی تازه از خریداران و مجموعه داران هنر است؛ این نسل از خریداران و مجموعه داران را ما در بازار رو به رشد هنر ایران نیز شاهدیم؛ هر چند این بازار، زخم خورده شرایط اقتصادی و فشار تحریم‌هاست.
در مارکت هنر معاصر جهان، امریکا مقام نخست را در اختیار دارد؛ با گردش مالی 39 درصد از مجموع فروش مارکت هنر جهان. سال 2019 حجم کلی فروش مارکت این کشور 724 میلیون دلار بود که 18 درصد بیشتر از فروش سال قبل از آن است.95 درصد فروش‌های امریکا در نیویورک اتفاق می‌افتد با نام‌هایی چون ژان میشل باسکیه، جِف کونز، برایان دونِلی (کاس)، کریستوفر وول و جورج کوندو.
پس از امریکا، آسیا 29 درصد سهم گردش مالی هنر معاصر را در اختیار دارد. هر چند سهم چین از این بازار، غیرقابل کتمان است؛ با این حال جزیره ثروتمند هنگ کنگ که چند صباحی است کانون اعتراض علیه سیاست‌های دولت چین شده، سهمی کلیدی از این مارکت در اختیار دارد. در مرتبه بعد ژاپن، تایوان و سنگاپور قرار دارند. پس از آسیا، سهم لندن و پاریس هم از گردش مالی مارکت هنر معاصر بالاست؛ سهمی البته نه چندان چشمگیر.
حراج دوازدهم تهران نشان داد که نسل جوان هنرمندان ایرانی در حال تسخیر بازار هنر در ایران هستند؛ بازاری که تا پیش از این در دست استادان و به اصطلاح مَستر‌ها بود. امثال شهریار احمدی و پویا آریانپور در حراج اخیر در آستانه ورود به باشگاه میلیاردی‌ها قرار گرفتند.
این نشانگر تغییر ذائقه خریدارانی است که تا پیش از این عمدتاً مفتون نام‌های بزرگ بودند. پشت بند این نسل جوانِ تثبیت شده با نام‌های جوان‌تری چون الهام فلاحی و حسن روح الامین روبه‌رو بودیم. فروش اثر حسن روح الامین به قیمت ۲۸۰ میلیون تومان و حدود ۴ برابر قیمت بیشینه در نظر گرفته‌شده (۶۰ میلیون تومان) حادثه این حراج بود. به این باید علاوه کرد فروش مجسمه تک نسخه الهام فلاحی را با عنوان جنگ (رخش و همای) با قیمت کمینه و بیشینه ۶۰ تا ۸۰ میلیون تومان به سه برابر قیمت بیشینه خود: ۲۴۰ میلیون تومان!
تبعات منفی شوک تورّمی اخیر، گریبان حراج تهران را هم گرفت؛ آنجا که سقف مارکت بالا نرفت و این در فروش تابلو «قوس آبی نیلگون» اثر حسین زنده رودی که با قیمت کمینه و بیشینه ۳ تا ۴ میلیارد ارائه شد، مشهود بود؛ تابلویی که نهایتاً با قیمت ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
 با این حال آنچه در این حراج کورسوی امید به حساب می‌آید، تقویت بدنه مارکت است. به خاطر دلایل پیش گفته، مارکت مَسترها قدری در این دوره ضعیف شد و در عوض مارکت میانه و جوان‌ها پر و بال گرفت.
این شاید در کوتاه مدت خبر بدی باشد، اما در دراز مدت نویدبخش روزهای خوب برای بازار هنر در ایران است. از فروش موفق عکس‌های جنگ در این حراج هم نباید غافل بود؛ از جمله آثاری از سعید صادقی (گمرک خرمشهر) و جاسم غضبانپور (یاران فکه).
در این حراج به وفور شاهد حضور هنرمندان 30، 35 ساله‌ای بودیم که تقاضای (demanding) برای کارهایشان بالاست. به نظر می‌رسد این تصور قدیمی که هنرمند خوب هنرمند مرده است دیگر رخت بربسته است.
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۴۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رکود در بازار خودرو هر روز عمیق تر از روز قبل می‌شود. روایت نمایشگاه‌داران، از شدت گرفتن رکود در بازار خودرو حکایت دارد.

در همین رابطه، سعید موتمنی، رییس پیشین اتحادیه دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودروی تهران از تداوم رکود در بازار خودرو خبر داده و گفته است: اوایل هفته جاری قیمت انواع خودرو در بازار تا دو درصد ریزش را هم تجربه کرد اما این کاهش قیمت تداوم نداشت و در اواسط هفته بار دیگر به قیمت‌های پیشین بازگشت.

وی افزوده؛ افت قیمتی که در اوایل هفته اتفاق افتاده بوده برآمده از کاهش قیمت ارز و ریزش آن از رقم ۶۵ هزار تومان بود.

موتمنی متذکر شده؛ در سال ۱۴۰۳ قیمت بیشتر خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی در بازار نسبت به آخرین روزهای سال ۱۴۰۲، افزایش ۴ تا ۵ درصدی را تجربه کرده‌ است.

وی تصریح کرده؛ عرضه همچنان ضعیف است و آنچه درباره تقویت واردات گفته می‌شود هنوز اثر خود را در بازار نشان نداده است؛ اگر عرضه به اندازه کافی بود، وضعیت قیمت خودرو در بازار متفاوت از امروز بود.

آخرین قیمت‌ها در بازار خودرو

آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز به قیمت ۳۲۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۶۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم ۸۰۵ میلیون تومان به فروش رفت. اما پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳، یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ در حدود ۷۱۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ به قیمت ۸۳۵ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ اما با کاهش ۸۵۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار به قیمت ۹۷۵ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ در حدود ۸۱۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار ۴۴۰ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم ۴۱۰ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار به قیمت ۸۱۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

۲۲۳۳۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902234

دیگر خبرها

  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول
  • قیمت جدید دام زنده اعلام شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۳ اردیبهشت + جدول
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • ببینید | کنایه هاشم بیک‌زاده به قیمت دلار در برنامه زنده
  • فروش نان بدون برچسب تولید و قیمت جریمه به دنبال دارد
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد