Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@03:35:08 GMT

تصورات نادرست از حذف گری مارکت

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۸۵۲۱۳

تصورات نادرست از حذف گری مارکت

با حذف شرکت های واردکننده متفرقه خودرو که از آنها به گری مارکت یاد می کنند از چرخه واردات خودرو حال این پرسش مطرح می شود که با خروج این شرکت ها از بازار خودروهای وارداتی آیا شاهد انحصاری شدن این بازار درکشور خواهیم بود؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصرخودرو، پرسشی که اظهار نظر متفاوت کارشناسان این بخش را به همراه داشته، اما آنچه بسیاری از فعالان این بخش بر آن اعتقاد دارند عدم اثرگذاری حذف شرکت های گری مارکت بر قیمت خودروهای وارداتی ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته فعالان بازار خودرو با توجه به تنوع ایجاد شده در بازار خودروهای وارداتی در حال حاضر بازار تعیین کننده قیمت است و واردکنندگان در راستای حفظ بازار خود سعی خواهند کرد برای دوام در بازار ایجاد شده از قیمت گذاری خارج از عرف خودداری کنند.

اواخر سال گذشته و در راستای ساماندهی بازار خودروهای وارداتی وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به حذف شرکت‌های واردکننده متفرقه خودرو که در بازار خودرو به عنوان گری مارکت شناخته می‌شوند از لیست واردکنندگان خودرو کرد و به این طریق مجوز واردات خودرو تنها به نمایندگی رسمی داده شد. روندی که به عقیده کارشناسان اجرایی کردن آن دو پیامد را برای بازار خودروهای وارداتی به همراه خواهد داشت. اولین مسئله ای که مورد توجه دست اندرکاران این صنعت قرار گرفته ورود خودرو با امکانات یکسان و سلامت فنی تائید شده از سوی کشور مادر است، اما مسئله دوم به قیمت گذاری خودروهای وارداتی باز می گردد مبحثی که تاحدودی طرح حذف واردکنندگان متفرقه خودروهای وارداتی را تحت تاثیر قرار داد ، در این زمینه برخی از کارشناسان بازار و خریداران خودروهای وارداتی بر این باورند که با حذف گری مارکت ها قیمت در بازار وارداتی‌ها دستخوش تغییر شده و روند صعودی به خود گرفته است و با این شرایط برخی از واردکنندگان رسمی قیمت گذاری خود را تغییر داده‌اند و محصولات را با قیمت بالاتری عرضه می‌کنند. اظهار نظری که مورد تایید بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو نیست، فعالان این بخش معتقدند که قیمت خودرو در بازار به صورت رقابتی تعیین خواهد شد و آنچه مسلم است قیمت گذاری انحصاری حذف از بازار خودرو را به همراه خواهد داشت.

اظهارات مطرح شده در خصوص افزایش قیمت خودروهای وارداتی با حذف شرکت های واردکننده متفرقه خودرو واکنش یکی از مسوولان سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را نیز به همراه داشت بطوریکه این مقام مسوول با رد اثرپذیری بازار خودرو از حذف شرکت های گری مارکت اعلام کرده که در ماده 4 قانون حمایت از مصرف کنندگان به صراحت اعلام شده که واردات خودرو باید تنها از طریق نمایندگی‌های مجاز دارای شبکه خدمات پس از فروش صورت گیرد، با این شرایط می توان گفت دلیل حذف حلقه خدمات پس از فروش توسط شرکت های گری مارکت قیمت ارزان‌تر محصولات وارداتی این دسته از شرکت‌ها از نمایندگی رسمی است که این امر برخلاف موارد پیش بینی شده در راستای حمایت از حقوق مصرف کننده است.

دراین خصوص ساسان قربانی یکی از کارشناس صنعت خودرو نیز معتقد است که برای بازار خودروهای وارداتی باید شاخص ها و استانداردهای خاصی در نظر گرفته شود و قیمت نیز از سوی بازار به صورت رقابتی تعیین شود.

به گفته این کارشناس خودرو، امکان رصد خودروهای وارداتی از سوی نمایندگی های رسمی به راحتی امکان پذیر است اما این پیگیری در خصوص واردکنندگان متفرقه وجود ندارد و ممکن است در برخی از موارد شاهد واردات خودروهای با کیفیت پایین به کشور باشیم به همین دلیل می توان گفت هرچقدر به بازار خودروهای وارداتی ها نظم داده شود بازخورد بهتری دریافت خواهیم کرد، اما اینکه وارکنندگان رسمی (شرکتی ها) با هر ابزار و روشی بخواهند عمل کنند به طور حتم با چالش مواجه خواهیم شد به همین دلیل باید در این خصوص چارچوب های خاصی در نظر گرفته شود تا افراد مستقل نیز بتوانند نسبت به واردات خودرو اقدام کنند اما باید این روند در غالب چهارچوب و سازوکارهای تدوین شده صورت گیرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۵۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403

به گزارش صدای ایران از فرارو،ساینا S دنده‌ای جرو ارزان‌ترین سواری‌های تولیدی سایپا به حساب می‌آید و در بازار آزاد به طور متوسط ۴۳۸ میلیون تومان خریدوفروش می‌شود.

کوئیک GX حدود ۱۰ میلیون بیشتر قیمت دارد و مثل کوئیک SR دنده‌ای، ۴۴۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد. اطلس G که اخیرا راهی بازار شده و خیلی آن‌ها را فیس لیف کوییک می‌دانند، ۵۸۰ میلیون تومان قیمت دارد و شاهین دنده‌ای ۷۶۵ میلیون تومان.

شاهین اتوماتیک هم که گرانقیمت‌ترین سواری داخلی سایپاست، ۸۶۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. قیمت روز محصولات سایپا در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز خودروهای سایپا

مدل 12 اردیبهشت 13 اردیبهشت
پراید 151 تیپ DA مدل 1403
338 میلیون تومان

338 میلیون تومان

تیبا صندوقدار مدل 1401
397 میلیون تومان

397 میلیون تومان

تیبا هاچ‌بک مدل 1401

402 میلیون تومان

402 میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل 1403
438 میلیون تومان

438 میلیون تومان

کوئیک GX مدل 1403

448 میلیون تومان
448 میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل 1403

448 میلیون تومان

448 میلیون تومان

اطلس مدل 1403

580 میلیون تومان

580 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 2
یک میلیارد و 700 میلیون تومان

یک میلیارد و 700 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 3
یک میلیارد و 900 میلیون تومان

یک میلیارد و 900 میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل 1403

765 میلیون تومان

765 میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل 1403

860 میلیون تومان

860 میلیون تومان


قیمت محصولات ایران‌خودرو پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت روز دنا و تارا

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال را یکی از گرانقیمت‌ترین سواری‌های داخلی می‌دانیم که به طور متوسط در بازار آزاد یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان فروخته می‌شود.

دنا پلاس شش‌دنده ۹۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد و گران‌ترین نسخه تارا که تارا اتوماتیک V ۴ است، یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان ارزش دارد.

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما در طرف مقابل جزو ارزان‌ترین سواری‌های صفرکیلومتر ایرانخودرو در بازار است که البته فروشنده‌های آن روی عددی نزدیک ۶۵۸ میلیون دست گذاشته اند.

رانا پلاس نیز ۶۵۰ میلیون تومان و رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ۶۹۰ میلیون معامله می‌شوند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳،

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF۷ مدل ۱۴۰۳،

۸۱۸ میلیون تومان

۸۱۸ میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF۷ مدل ۱۴۰۲،

۶۳۰ میلیون تومان

۶۳۰ میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۹۵۵ میلیون تومان

۹۵۵ میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان

پارس سال XU۷p مدل ۱۴۰۲،

۶۶۵ میلیون تومان

۶۶۵ میلیون تومان

۲۰۷ با موتور TU۳ مدل ۱۴۰۳،

۶۷۳ میلیون تومان
۶۷۳ میلیون تومان

۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۸۰۳ میلیون تومان

۸۰۳ میلیون تومان

۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۵۰ میلیون تومان

۶۵۰ میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۹۰ میلیون تومان
۶۹۰ میلیون تومان

تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۲،

۸۱۰ میلیون تومان

۸۱۰ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳،

۹۷۰ میلیون تومان

۹۷۰ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۴ مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲،

۶۵۸ میلیون تومان

۶۵۸ میلیون تومان

دیگر خبرها

  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است
  • تکلیف نامعلوم عرضه خودرو‌های وارداتی!
  • عرضه خودرو های وارداتی از فردا یکشنبه
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی